10 tipp a tökéletes esküvői vacsorához
Összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, hogy szerintünk hogyan lehet tökéletes az esküvői vacsora
Minden esküvő kulcskérdése a vacsora. Milyen felszolgálási módot válasszunk? Hányféle ételt rendeljünk?
A döntéskor a legfontosabb szempont, hogy vendégeink teli hassal élvezhessék az estét. Ha a vacsora ízletes és gazdag, a vendégek garantáltan elégedettek lesznek, és hajnalig mulatnak. A menü- és italsor összeállításában érdemes a választott party service szolgáltató vagy az esküvőhelyszín segítségét kérni.
10 hasznos tipp, hogy minden tökéletes legyen:
- Ha megtaláltátok a tökéletesnek tűnő vendéglátást, érdeklődjetek, hogy a kiszemelt catering szolgáltatónak vannak-e éttermei, ahol tapasztalatot gyűjthettek a szolgáltatásuk színvonaláról, a vendéglátáshoz való hozzáállásukról és nem utolsósorban konyhájuk íz világáról. Megnyugtató, ha ezekkel már az esküvő előtt megismerkedtek, így biztosan nem érhet meglepetés benneteket a vacsoraasztalnál. Lehet, hogy pont ezek a benyomások segítenek meghozni egy nehéz döntést.
X - A vendégeket érkezéskor érdemes welcome italokkal és falatokkal fogadni.Sokan vidékről érkeznek, vagy átutazzák az egész várost a nyári melegben, így fontos, hogy már megérkezéskor fogadjuk őket italokkal és néhány falatkával.
- Készítsetek ültetési rendet a bejárathoz és kis ültető kártyákat az asztalokra.Ezzel elkerülhető, hogy vendégeitek hosszú percekig keressék éhesen a helyüket.
- Az esküvői vacsora jelszava: hagyományosan modern. A „vegyes” szervírozású vacsora garantáltan elnyeri a hagyományos és a modern ízeket és találást kedvelő vendégek tetszését is. Ez az étkezési forma megjeleníti a svédasztalos, és a hagyományosan felszolgált forma mindkét előnyét. A két-három fajta előételt tányérokon előre tálalva szervírozzák, majd a levest csészékben kínálják. A további főételeket viszont a vendégek svédasztalról választhatják. Ennek köszönhetően az ünnepélyes hangulathoz szükséges hagyományos szervírozás után a svédasztalos étkezés alatt kötetlenül beszélgethetnek, szórakozhatnak a vendégek, valamint többféle ételből választhatnak és többfélét meg is kóstolhatnak.
- A gondosan kiválasztott menüsort egyeztessétek a közeli családdal. Nem érhetnek benneteket váratlan meglepetések, ha a közeli család már ismeri a menüt, így fény derülhet az esetleges ételallergiákra és különleges kívánságokra is.
- A menyasszonyi torta ízesítése minél változatosabb legyen.
Az elmúlt években nagy sikert aratott a cupcake az esküvőkön is. Frappáns megoldás, amikor minden vendégetek saját menyasszonyi tortát kap, ráadásképpen ezeket a kedves mini süteményeket számos ízvariációban rendelhetitek.
- Gondosan válogatott italkínálat a jó hangulat záloga.
Fontos sarokkő az esküvői vacsora fogásai mellett a minden igényt kielégítő italkínálat. Kérjetek bátran segítséget a helyszínen, vagy a vendéglátást biztosító szolgáltatótól, akik jó néhány esküvővel a hátuk mögött, hasznos tanácsokat tudnak adni arról, melyek a legkelendőbb italok esküvői vacsorákon.
- Az ehető/iható köszönőajándék mindig jó választás.
Ki ne örülne egy kiváló bornak (a ti fotótokkal) vagy néhány ínycsiklandó bon-bonnak?
- Varázsoljatok mosolyt a legkisebbek arcára.
Ha a gyermekek jól érzik magukat az éjszaka folyamán, akkor a felnőttek is kikapcsolódhatnak. Fontos, hogy a vacsoránál gondoljatok a gyerekre is, mert ők nem mindig szeretik a különleges menüsor ételeit. Egy gyermekek számára kialakított játszósarok és egy óvó néni megkönnyíti a felhőtlen szórakozást egész éjjel.
- Készüljetek apró meglepetésekkel.
A táncban megfáradt vendégek szívesen kapcsolódnak ki gasztronómiai meglepetésekkel. Számtalan jól bevált ötletet választhattok: csokoládé szökőkút, pezsgő szökőkút, jégből készült kiegészítők, vidám limonádébár, vagy egy színes cukorkás asztal a kedvenc édességeitekkel.